Pedrosa magabiztosan nyert

2004.05.20. 15:17

A tél során a tesztelések alatt a francia Randy De Puniet volt a leggyorsabb a 250 köbcentis kategóriában. Aztán az idény kezdett utáni két futammal Puniet-nek egyetlen futamgyőzelem sem jutott, bár ennek ellenére vezette a bajnoki tabellát. Az azonban már a két futam alatt is kitűnt, hogy a tavalyi 125 köbcentis világbajnok, és idei 250-es újonc tinédzser Dani Pedrosa lehet idén a francia bajnokaspiráns legkomolyabb ellenfele. Punietre ráadásul igen nagy nyomás nehezedett, mivel hazai pályán győzelmet várt tőle a francia közönség.

Az edzések
A pénteki időmérő edzésen Sebastian Porto mindenkit megtréfált. Az argentin pilóta mente a legjobb kört, Puniet, Poggiali, Pedrosa és Rolfo csak utána következtek. Szombaton dőlt el a végső rajtsorrend. Pedrosa új körrekorddal szerezte meg a pole pozíciót, míg őt Puniet, Porto és Poggiali követte az első sorban. Érdekes eset történt az utolsó körben, amikor Pedrosa ismét egy gyors körében volt, de honfitársa Fonsi Nieto betartott neki az utolsó kanyarban és a sóderágyba kényszerítette. Pedrosa az edzés után szomorúan nyilatkozott az esetről, amit nem értett, hiszen gyorsabb volt Nietonal. Nieto elmondása szerint nem volt lassabb és bár hibázott, nem szándékosan tette.

A verseny
A verseny sem kezdődött egyszerűen. Porto rögtön az első kör első sikánjában kicsúszott, motorja centikre állt meg a mezőny átszáguldó motorjaitól. A második körben Poggiali ugyanazon a helyen dobta el gépét, szerencsére a többiek ismét kikerülték a keresztbe csúszó motorját. Az élen eközben Pedrosa és De Puniet haladt, de nem sokáig volt izgalmas a futam. Pedrosa már a verseny első részében elhúzott és óriásinak mondható, több mint 7 másodperces előnnyel nyerte a Francia Nagydíjat a második Randy de Puniet előtt. Sebastian Porto sokáig remekül ment, már majdnem utolérte Puniet, de 9 körrel a vége előtt egyszer csak eldobta a motorját egy balosban. A harmadik helyért folyt ezután nagy csata a japán Aoyama és a spanyol Toni Elias között, akik mivel márkatársak, így a motorok különbözősége nem befolyásolta a küzdelmet, amelyből végül is Elias került ki győztesen.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Daniel Pedrosa Honda
2. Randy de Puniet Aprilia
3. Toni Elías Honda
4. Hiroshi Aoyama Honda
5. Alex de Angelis Aprilia
6. Anthony West Aprilia
7. Fonsi Nieto Aprilia
8. Franco Battaini Aprilia
9. Alex Debon Honda
10. Juan Olive Aprilia

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 3 futam után:
1. Randy de Puniet FRA 60 pont
2. Daniel Pedrosa SPA 50 pont
3. Fonsi Nieto SPA 34 pont
4. Roberto Rolfo ITA 32 pont
5. Alex de Angelis ITA 32 pont
6. Toni Elias SPA 28 pont
7. Alex Debon SPA 28 pont
8. Sebastian Porto ARG 25 pont
9. Anthony West AUS 23 pont
10. Hiroshi Aoyama JPN 18 pont