Rossi replika Yamaha robogó

2004.06.01. 11:25

Valentino Rossi csak január 1-től tagja hivatalosan a Yamaha MotoGP együttesének, de máris igyekszik a gyár minden reklámértékét kihasználni az olasz világbajnoknak. A sietség érthető, Rossi túl sokba került, hogy kihasználatlanul hagyják népszerűségét. A legelső, Rossi MotoGP motorjáról mintázott utcai replika modell természetesen egy robogó lett. Méghozzá egy 50 köbcentis vízhűtéses Minarelli blokkos Yamaha Aerox.

A Rossi replika gép neve nem pontosan a versenyzőhöz kapcsolódik, hanem egyszerűen Race Replica, míg a korábban bemutatott Fortuna MotoGP színekben pompázó Aerox maradt Racing Replica néven a modellprogramban.

A Race Replica a széria Aerox-hoz képest jó pár extrát kapott. Az első teleszkópvillái Paioli darabok. A Rossi-féle modellen hátul is magas specifikációjú Paioli rugóstagot találunk.

A műszerfal karbon hatású, és egy extra fordulatszámmérő is került bele. A fekete ötküllős könnyűfém kerekek oldalsó peremét sárga Valentino Rossi 46 felirat díszíti. A kék MotoGP motor replika fényezésre jó pár helyen került rossis matrica. Hátul egy 46-os startszám Rossi aláírással, az első panelen The Doctor felirat. A gép többi része a széria Aerox-szal egyezik meg, az ára azonban várhatóan magasabb lesz annál.