Talma gépe egyre jobb

2004.06.25. 13:10

Az előttünk álló hétvégén a hollandiai Assenbe látogat a MotoGP mezőnye. Az edzések a rendkívül barátságtalan idő ellenére már tegnap elkezdődtek, mivel a verseny ezúttal a csütörtök-péntek-szombat napokra korlátozódik.

A 125-ösök között tegnap a leggyorsabb kör az összesítésben jelenleg második helyen álló Hector Barberájé volt. Talmácsi Gábor az első nap szabadedzése és az időmérő edzés után úgy nyilatkozott, hogy sokkal elégedettebb a motorjával, mint a korábbi versenyeken. Az idő egyelőre szörnyű, iszonyatosan esik, és egyelőre még holnapra is hasonló időjárásról beszélgetnek a csapatok a boxban. Talma szerint tudott volna jobb időt is menni - ahogy az a ma délelőtti szabadedzésen be is bizonyosodott - , de nem akart kockáztatni. Volt egy kis technikai probléma is a gázzal, amit 10 perc kiállás után tudtak csak helyrehozni a szerelők, amivel nagyon sok időt vesztett. A gondot az okozta, hogy a karburátorban lévő rugó nem volt elég erős, és amikor Gábor elvette a gázt, olyan érzése volt, mintha nem is vette volna el, mert a motor ment ugyanúgy tovább.

Talmáék két motort készítettek fel a versenyre, az egyiket vizes pályára, míg a másikat száraz pályára állítottak be, hiszen még nem lehet tudni, hogy milyen időt hoz a szombat. Az első napon a szabad edzésen Talma a 10. (Tóth Imi a 13-ik), míg az időmérőn a 14. (Tóth 18-dik) helyet szerezte meg. Ma már túl vannak a szabadedzésen, amit a hetedik legjobb köridővel zárt Talma.