A Ducati vételi ajánlatott tett az Apriliára

2004.07.09. 11:23

A Ducati Motor Holding ajánlatott tett az Aprilia részvényeinek döntő hányadának átvételére. Az ajánlat részét képezi egy terv, amely az Apriliát nemrégen igen súlyosan érintő pénzügyi gondok megoldását szolgálná. Segítségével az Aprilia megerősíthetné vezető szerepét a kétkerekűek piacán, amelyet hosszú évek munkájával elért. A döntés hátterében az áll, hogy minél inkább előtérbe helyezzék az olasz kétkerekűek iparági egyesülését. A csoport Európában elsőként veheti majd fel a verseny a japán gyártókkal, valamint képes lesz globálisan versenyre kelni a távol-keleti gyártókkal.

Federico Minoli, a Ducati elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy egy hosszú távú ipari projektet dolgoztak ki, és nem csupán pénzügyi befektetőként kívánnak megjelenni az Apriliánál. Szenvedélyükként kezelik a motorozást és az olasz motorok világméretű sikerességét. Jól tudják, hogy ez a sikeresség minden egyes márka identitásának megmaradásán múlik. Mindegyik ezer szállal kapcsolódik termékeihez, történelméhez és saját piaci területéhez, így a gyártás az átvétel után is megmaradna.

A technológiai hozzáértés, a cég termelőeszközei viszont jobban kihasználhatók lennének egy integrált és koherens fejlesztési terv keretein belül, amely megóvná a céget a feleslegesen vásárolt berendezésektől, és befektetéseit a technológiára és a fejlődésre koncentrálná. A cégeknek együttesen igen jó piaci vonzerejük lenne, felismerve az értékesítési struktúrák, elosztási hálózatok, a beszerzés és az adminisztráció összevonásának lehetőségét.