Újra lendületben a Mondial

2004.08.04. 14:02

Az amerikai cég, a Superbike Racing a múlt héten megvásárolta a Mondialt. A vételárról hírek nem érkeztek, az új vezetőség terveiről annál inkább. Éves szinten 650 darab motorkerékpár elkészítését tűzte ki célul az immáron olasz-amerikai motorgyár, valamint a Mondialt az AMA superbike bajnokságon is szeretnék elindítani.

Andrew Wright, a Superbike Racing tulajdonosa elmondta, hogy a termelést azonnal újra kezdik, az első motor várhatóan novemberben készül el. Először a vásárlók igényeinek kielégítésére törekszenek, valamint egy világszintű dealer hálózatot szeretnének kiépíteni.

A tervezőasztalon van egy vadonatúj modell is, melyet előreláthatólag 2007-ben bocsátanának útjára. Sok titkot még nem árult el Wright, mindössze annyit, hogy ez az új modell már nem a Honda SP2-es motorjára fog építkezni, mint a jelenlegi Piega és Nuda. Megszellőztetett olyan terveket is, miszerint a Piegaból terveznek egy ultramodern szuperszonikus superbike motort is, de jelenleg a termelés fő volumenét a naked bike Nuda fogja kitenni.