Bemutatták a 2005-ös Harley-Davidson modelleket

2004.08.04. 15:03

San Diegóban a szokásos éves kereskedői konferencia alkalmával mutatta be a Harley-Davidson Company 2005-ös, legújabb modelleit. Bővült a Sportster, a Dyna Glide és a Softail motorcsalád a most bemutatott négy új modellel. 11 új szín közül választhatnak a vásárlók, és számos apró változtatáson estek át a már meglévő motorok is.

A Softail modellcsalád mindjárt két új taggal lett gazdagabb: az FLSTN/I Softail Deluxe és az FLSTSC/I Softail Springer Classic a nosztalgikus vonalat képviseli a Harley palettán. A Dyna Glide-okhoz 2005-től már öt motor tartozik, a legújabb testvér az FXDC/I Super Glide Custom. Az összes Softail modellen megújult az olajpálca, ezzel oldalsztenderen álló a motoron is lehet az olajszintet ellenőrizni.

A negyedik új modell a Sportster családot szaporítja, az XL883L alacsonyabb ülése (az ülésmagasság 660 mm) és könnyebben kezelhető oldaltámasza kifejezetten a Harleyra vágyó nőknek kedvez. Az összes 2005-ös Sportster modell új lengővillát kapott és nagyobb átmérőjű hátsótengelyt.

A FLHTCUI Ultra Classic Electra Glide állítható szélvédővel fokozza az egyébként is királyi kényelmet, a V-Rodok közül a B verzió esetén 2005-ben már öt, az VRSCA-ból pedig kilenc színből választhatunk.

Számos Softail, Touring Dyna és Sportster modell választható lesz új, fűzött alumínium felnikkel vagy krómozott acél felnivel is. Az új színekhez új, 2005-ös tankembléma is tartozik, valamint minden Harley-Davidson 2005-től átlátszó lámpaburát kap.