Bitti összeszorítja a fogát

2004.08.13. 14:04

Mint egy megszállott, úgy készült Bitter Sanyi az Oscherslebenben rendezett VB futamra, ami az endurance egyetlen 24 órás futama. Felváltva edzett a pro stock motorral és a krosszmotorral. A felkészülést augusztus 3-án egy hatalmas bukás zavarta meg.

A Pannónia Ringen egy versenyző bukott előtte, akit már nem bírt Bitti kikerülni. A végeredmény: Bitti bal lábfejének középcsontjai közül három darabokra tört. Eleinte úgy tűnt, hogy ezzel elúszott a lehetőség az oscherslebeni indulásra, de végül a Sportkórházban ellátták egy olyan speciális rögzítéssel, amit a motoros csizmában is tud használni. Ezen kívül az edzések és a futam előtt egy-egy fájdalomcsillapító injekcióval kell kezelni a sérült lábat.

Bitti nagyon elszánt: "A Sport korház orvosa látta rajtam, hogy mennyire fontos nekem ez a verseny, ezért próbálta a legjobb megoldást megkeresni, talán egy hirtelen drótozásos operáció lett volna a legjobb megoldás de erről lemondtunk, mert a műtéti sebek nem gyógyultak volna meg ilyen rövid idő alatt. Így hát maradt az, hogy összeszorított fogakkal de nekivágok a 24 órás viadalnak. Remélem sikerrel."