Megalakult a Team Suzuki

2004.08.27. 15:12

Hungaroring Motorsport Iskola
A magyar gyorsasági motorkerékpár versenyző, Szabó Attila elképzelése volt egy olyan oktatási központ létrehozása, ahol a már jogosítvánnyal rendelkező motorosok javíthatnak motoros tudásukon, emellett a magyar motorsport utánpótlás nevelését is magára vállalná. A három év alatt 300 hallgató végezte el a tanfolyamot. Ez a szám magában bizonyíték Szabó Attila elképzelésének létjogosultságára.

Magyar Suzuki Rt
Magyarországon a motorkerékpár értékesítésben piacvezető Magyar Suzuki Rt. eddig is igyekezett támogatni a Suzukival versenyző magyar pilótákat.

A csillagok szerencsés együttállásának köszönhetően a két motorsport felé elkötelezett cég találkozott, és a HMI és a Magyar Suzuki Rt. a közös célok és sikerek érdekében létrehozta a Team Suzuki csapatot. A kezdeményezés célja, hogy a pilóták csak a versenyzésre koncentráljanak, ugyanakkor csapataik, vendégeik, szponzoraik professzionális kiszolgálásban részesüljenek a versenyek helyszínén. A Team Suzuki vállalja a versenymotorok szállítását az adott versenypályára és biztosítja a szükséges alkatrész hátteret.

Igaz, a team Suzuki a 2004-es szezon végén állt össze, az idei év két versenyén négy kiemelt versenyzőnek nyújt segítséget. Ők Dudás Péter, Talmácsi Gergő, Kispataki Viktor és Bitter Sándor. 2005-ben a támogatott versenyzők listája tovább fog bővülni, és természetesen a szezon összes versenyére elkíséri a csapatokat a Team Suzuki kamion.

Ezen a hétvégén a Hungaroringen az Alpok-Adria Kupa hetedik versenyén segíti a versenyzőket a csapat, valamint szintén itt rendezik meg a 200 mérföldes Endurance versenyt, ahol Bitter Sándor a Team Suzuki támogatottja.