Pedrosa két pontra a koronától

2004.10.13. 09:59

Ugyan Dani Pedrosa csak második lett Katarban, de már 43 pontos előnnyel vezette a világbajnoki ponttáblázatot a maláj futam után. Pedrosa világbajnoki reményekkel készült a maláj fordulóra, de ehhez az kellett, hogy az év második felében remek formában motorozó Portót legyőzze, legalább 7 ponttal. A futam érdekessége volt a Manuel Poggialit helyettesítő Marcellino Lucchi, aki az Aprilia gyári tesztpilótája és 47 éves létére mindenben felveszi a versenyt a nála 20-25 évvel fiatalabb pilótákkal.

Az edzések
Porto nem cáfolt rá most sem remek formájára. Már pénteken olyat hasított, amelyet senki sem tudott túlszárnyalni még szombaton, a hirtelen jött zápor hatékony közreműködésével sem. Pedrosáé lett a 2. rajtkocka, ő is első napon mente a jó körét. Az első edzésen Alex De Angelis és Toni Elias foglalták el az első rajtsor utolsó két helyét, de Randy De Puniet befúrta magát eléjük a második időmérőn. Sajnos Talmácsi Gergő ismét nem tudott limitet futni, most már csak egy tized hiányzott a 107%-os időlimitből.

A verseny
Pedrosa lőtt ki a rajttól legjobban, őt Elias, Porto és de Angelis követte. Pedrosa nagyon könnyeden jött el már a verseny elején a mezőnytől. Anthony West és Roby Rolfo már az első körben sikeresen kiütötték egymást a pályáról. Dani Pedrosa semmit se bíz a véletlenre, óriási tempót diktált és egyre jobban elhúzott a mezőnytől. Ennek jutalma egy rajt-cél győzelem lett. Elias, Porto és de Angelis megpróbálta ugyan felvenni Pedrosa ritmusát, de nem tudták tartani a spanyollal a lépést, így ők a dobogó maradék két fokáért harcoltak csak. Pedrosa több mint 13 mp-cel nyert Porto előtt, aki a verseny féltávjánál előzte meg Eliast. Ezzel még nem dőlt el a világbajnokság, hiszen Porto második helye miatt csak 5 ponttal tudta Pedrosa növelni előnyét, igaz a hátralévő két futamon mindössze két pontot kell szereznie újabb világbajnoki címe eléréséhez.

250 köbcentis futam végeredménye:
1. Daniel Pedrosa Honda
2. Sebastian Porto Aprilia
3. Toni Elias Honda
4. Alex de Angelis Aprilia
5. Randy de Puniet Aprilia
6. Franco Battaini Aprilia
7. Fonsi Nieto Aprilia
8. Hugo Marchand Aprilia
9. Chaz Davies Aprilia
10. Naoki Matsudo Yamaha

Gyorsasági Motoros VB 250 köbcentis kategória pontversenyének állása 14 futam után:
1. Daniel Pedrosa SPA 279 pont
2. Sebastian Porto ARG 231 pont
3. Randy de Puniet FRA 198 pont
4. Toni Elias SPA 168 pont
5. Alex de Angelis ITA 127 pont
6. Hiroshi Aoyama JPN 119 pont
7. Fonsi Nieto SPA 114 pont
8. Roberto Rolfo ITA 101 pont
9. Anthony West AUS 88 pont
10. Franco Battaini ITA 79 pont