Magda Attila Európa-bajnok negyedik lett

2004.10.13. 16:19

A múlt hétvégén, a spanyolországi Cartagenában rendezték meg a Gyorsasági Motorkerékpáros Európa-bajnokság utolsó futamát. Magda Attila az olasz Faccioli Racing versenyzője egész évben komoly esélyese volt az EB címnek. Sajnos, technikai sport révén nem mindig jönnek össze a dolgok. Attila azon kevesek egyike, aki a GP125 kategóriában minden versenyt pontszerző helyen tudott befejezni. Legjobb eredménye májusban a Hungaroringen szerzett második helyezése volt.

Csapatfőnöke maximálisan meg van elégedve idei teljesítményével, és büszke rá, hogy motorhiba miatt soha nem kellett idő előtt befejezniük a hétvégét. Örül, hogy ilyen remek pilótával és emberrel dolgozhat, mint Attila, aki rengeteget dolgozott azért, hogy mindig a lehető legjobbat hozza ki a motorból. "Ezt egy olasz versenyzővel nem tudtuk volna megcsinálni. Ők jobban szeretnek panaszkodni, mint dolgozni és megkeresni a hiba okát, legyen az a motorban vagy akár bennük."- nyilatkozta Bruno Faccioli a csapat főnöke.

A Budapesttől 2600 km-re lévő cartagenai versenypálya a közelben működő homokbányáról folyamatosan szálló por miatt napról napra veszélyesebb lett. Ha egy kicsit is szélesebb íven vett valaki egy kanyart, már készíthette elő a pénzt a károkra, mert az biztos, hogy a kavicságyban kötött ki. A rendkívül piszkos pálya mellett a nagy hőséggel is meg kellett küzdeni a versenyzőknek, hiszen volt, hogy a hőmérő higanyszála 35 fok fölé kúszott.

Időmérők:
A második időmérőn Attila szemei előtt a harmadik kör célegyesének végén lepörgött élete filmje, hiszen amikor fékeznie kellett volna nem volt mivel. Jobban mondva volt, csak nem működött. A fékkart csontig behúzta, de semmi hatás nem volt. Csak a sokévnyi rutin és némi szerencse mentette meg a hatalmas bukástól. Mivel a helyi erők mindent bevettek, nehéz volt bárkinek versenyre kelnie velük, de így is sikerült a 10. rajthelyet megszereznie.

A verseny:
A verseny napjára sem csökkent a hőmérséklet, és a pálya sem lett tisztább. A rajtot követően Attila hatodiknak fordult el a cél végén, majd a következő két körben visszaesett a nyolcadikra. Amikor a szerelők bemutatták neki a táblát, rajta a pillanatnyi pozíciójával, bekapcsolta a rakétákat és elkezdett felzárkózni az élmezőnyre. Sajnos volt, hogy körökön keresztül feltartották, de a poros részeken nem lehetett előzni, hiszen azzal nagyot kockáztatott volna. Ez alatt a helyi spanyol titánok nagyon elhúztak és már nem lehetett őket megfogni. A verseny végére a 4. helyre hozta be a Hondát, aminek az egész csapat nagyon örült. Az Európa Bajnokságot szintén a 4. helyen zárta. Az olaszok jövőre is szeretnének Attilával dolgozni, már csak az a kérdés, hogy hol és milyen kategóriában.