Királyt választottak Fóton

2004.10.27. 13:39

A fótiak a múlt hétvégén rendezték idei szezonzáró versenyüket. A helyi krosszpálya ezúttal az endurocross OB VII. futamának szolgált helyszínéül, mely egyben királyválasztó verseny is volt.

A megelőző héten minden nap esett, vagy szemerkélt az eső és ezzel fogóssá vált a talaj. A homokbánya most kimaradt a pálya útvonalából, de a meghosszabbított erdő nehézségi foka miatt senki sem hiányolta. A teljes kör közel 8 km hosszú volt.

10 órakor indult az ifik futama. A még szűz pályán a kisebb kerekekkel is boldogultak a kisemberek és szép ugrásokat és jó menéseket is láthattunk tőlük. Az ő pályájuk a teljes pálya lerövidített része volt, mintegy 2 km-es hosszal, mely magába foglalt egy krossz részt és egy erdei szakaszt is. Hugyecz Erik nyerte a versenyt Sziklavári István és Solymosi György előtt.

A felvezető kört követően délben indult a nagyok versenye. A két órán keresztül tartó körözés csak a tankolás idejére állt le. Ilyenkor frissíthették magukat a versenyzők, megtisztíthatták a felszereléseiket. Erre szükség is volt, mivel a pálya anyaga lassan, de biztosan átvándorolt a versenyzők ruháira és motorjaira. A két óra leteltével a versenyben vezetőt leintették, majd érkezési sorrendben mindenkit. Szokás szerint minden befutó kapott egy érmet, mely a részvételt honorálta.

A verseny után a K.E.P. (kapuzárás előtti pánik) nevű zenekar nyomta egy órán keresztül, majd amikor a végleges időeredmények és eredménylisták is elkészültek, elkezdődött az eredményhirdetés és a díjak kiosztása. Az abszolút kategóriát rettenetesen komoly menéssel Rauscher Roland nyerte, aki egyben az 1. osztály győztese is. Eredményéről csak annyit, hogy a második helyezett Lajos Gyulát 4:36-tal verte.

További eredménylistát, és még rengeteg képet a versenyről az OFF-ROAD MOTORSPORT FÓT S.C. honlapján találtok.