Chris Walker a Kawasakihoz tart

2004.10.28. 13:12

Chris Walker bejelentette, hogy a következő idényben a PGS-1 csapatban megy egy Kawasaki ZX10-R nyergében a Superbike világbajnokságon. A 32 éves angol pilóta elsőkén ért el dobogós helyezést a Foggy Petronas motorral idén tavasszal Valenciában.

Hosszú latolgatások után Walker úgy döntött, felújítja a korábban hosszabb ideig tartó kapcsolatát a Kawasakival. Carl Fogarty, az FPR csapatfőnöke elmondta, hogy minden versenyző a saját szerelőivel szeret együtt dolgozni. Az FPR egy szép csomagot, plusz a saját szerelőit biztosította Walkernek, aki most bizonyos szempontok miatt visszadobta ezt az egészet. Foggy biztos benne, hogy az FP1 a következő szezonban az első sorokban fog menni és ott Walker megmutathatta volna, mit tud.

Valószínűleg közrejátszott a döntésben, hogy Walker évekig Kawán ment és biztosabban érzi magát a négyhengeres nyergében, mint az FP1 háromhengeresén. Walker megjegyezte, hogy nehéz döntés volt, mivel nagyon élvezte a Petronas-szal eltöltött időt, de pont jókor jött az ajánlat, hogy visszaülhessen hőn áhított négyhengeresére.