Bitter Sándor a Honda gyári versenyzője

2004.10.28. 09:36

Bitter Sándor szereplése igen figyelemre méltó volt a 2004-es szezonban, amikor a szinte széria állapotú Suzukival rendszerint a mezőny első harmadában sikerült végeznie. Mivel a HRC Endurance csapatából Trouchsess távozott, a Honda gyári versenyzőgárdájának vezetősége Bittert szemelte ki a helyére.

Magyar gyári versenyző

Utoljára akkor volt gyári versenyzőnk, amikor a Pannónia még létezett. Japán gyár csak a szép emlékű Drapál Jánosnak kínálta fel ezt a lehetőséget, de az akkori politikai viszonyok között nem jöhetett létre a megállapodás.

Bitti mint az első magyar gyári versenyző, érzi a szerződésének jelentőségét. "Mostantól a WRT-11 HRC csapathoz tartozom. Szép az élet!" - küldte az első értesítést a TotalBike-nak. Később, már kissé higgadtabban szemlélte a helyzetet:

"Olyan motorhoz jutottam, ami jóval többet tud nálam. Érzem, hogy milyen lehetőségek vannak ebben a motorban, vagyis most már csak magamat hibáztathatom, ha rossz helyezést érek el. Még nem szoktam össze a Hondával, lassú vagyok, de csak azért, mert össze kell szoknom vele. A Hondával rendszeresen dobogós helyen kell végeznem, és ehhez nagyon össze kell szednem magamat. Többet edzek, ha tíz óra a kötelező adag, akkor még ráhúzok két órát. Kötelezem, zsákolok, most semmi nem számít, csak az, hogy megfeleljek a HRC elvárásainak. Ezért hajlandó vagyok túlhajtani magamat."

A TotalBike folyamatosan követni fogja Bitti és a HRC eredményeit. Ígéretet kaptunk arra is, hogy a csapat életét belülről is bemutathatjuk egy-egy versenyen.