Michael Jordan a Ducati MotoGP motorján

2004.11.04. 09:20

A legendás kosárlabda játékos, Michael Jordan eleget tett életre szóló vágyának, amikor szombaton néhány kört mehetett a valenciai Ricardo Tomo pályán egy MotoGP gép nyergében. A Chicago Bulls sztárja, a többszörös NBA bajnokcsapat egyik legnagyobb alakja 5 éves kora óta a motorozás megszállottja, megragadta azt a lehetőséget, amely csak keveseknek adatik meg életükben. Egy 230 lóerős, 340 km/h végsebességre képes Ducati Desmosedicin körözhetett a spanyol pályán. Előzetesen Sete Gibernau, Colin Edwards, Kurtis és Kenny Roberts mutatták meg neki a 4005 méter hosszú pályát, majd Valentino Rossi részesítette extra kezelésben egy BMW M5 volánjánál.

"Sete volt, aki beledumált ebbe az egészbe!" mesélte mosolyogva Jordan. "Remek volt, de csak a negyedik sebességig mertem felváltani. Elképzelni sem tudtam, milyenek lennének a dolgok nyílt széles kanyarokban hatodik sebességben! Az egyenesekben nem volt semmi probléma, de amikor próbáltam eltalálni a fordulási pontokat a kanyarokban, akkor ezek a srácok mellettem motorozva megveregették a lábam! Ezekben a gépekben nagyon sok erő van, próbáltam húzni egy egykereket, de a végén egy kicsit féltem már, úgyhogy csak integettem. Azt mondhatnám, egy kicsit több időre van szükségem, hogy hozzászokjak ennyi erőhöz. Egész életemben nagyon szerettem a motorokat. Krosszmotorokon kezdtem 5 évesen a motorozást. Nagyon kedvelem ezt az egész MotoGP cirkuszt. Talán egy nap saját csapatom lesz, de most csak tanulom az egész üzletet. A kör, amit Rossival mentünk egy kocsiban lenyűgöző volt, az a srác egy örült!"

Jordant a Dorna Sports elnök-vezérigazgatója és a sorozat szervezési jogának birtokosa, Carmelo Ezpeleta hívta meg az utolsó idei futamra Valenciába. Ezpeleta szerint egy ekkora sportsztár látogatása fantasztikus dolog a MotoGP-nek. Meglepte a szervezőket, mennyire ismeri a bajnokságot és a versenyzőket. Jordan magánúton érkezett barátaival, de megmutatta milyen kedves ember, türelmes és alázatos egyben, sőt remekül golfozik is.