Éjszakai motorozás

2008.03.10. 00:21

125:

Sergio Gadea nyerte a GP történet első éjszakai futamát. A Katarban rendezett szezonnyitón Talmácsi Gábor, 2007 világbajnoka a második rajtkockából indult. A korábban kifogásolt vázgeometria-problémát megoldották, a kihegyezett üldözések során végig tökéletes íveken motorozott. Már az első kör végén átvette a vezetést Smith-től. Az Aprilia RSA-EVO jó erőben volt, fej-fej melletti csatáknál is volt tartaléka Gábornak. Folyamatosan az első és második helyen volt, több körön át küzdve csapattársával, Gadea-val. Látszólag mindkettejük gépe egyforma teljesítményű, kiegyenlített küzdelem volt. Az élbolyban még De Rosa, Olive és a 15 éves skót Redding motorozott egészen a 14. körig, amikor Talmácsi Gábor motorhiba miatt váratlanul lelassult. A célegyenesben Bradl váratlanul feljött a harmadik helyre, így előtte első Gadea, második Olive lett.

A magyar versenyző a 12. helyen, 4 pontot szerezve ért célba.

250:

A teszteredmények bizakodásra adtak okot Hector Barbera-nak, a Team Toth Aprilia motorosának. A csapat munkája nem maradt észrevétlen, Pasini mögött a második helyet szerezte meg. A harmadik a KTM-es Kallio lett.

Tóth Imi 16 kört teljesített, nem fejezte be a versenyt.

Moto GP:

Stoner mai győzelmével megerősítette tavalyi világbajnoki első helyét. A 800-asok kategóriájában Ducatiján maga mögé utasította a 250-esek korábbi világbajnokát, Lorenzo-t valamint Pedrosa-t is. Egészen az utolsó körig az ötszörös világelső Rossi volt nyomukban, de Dovizioso az 5. helyre szorította vissza.