Dakarról a garázsba

2008.03.23. 19:08

Vége az igazságtalanságnak: már nem csak custom-mániások költhetnek el banánköztársaságok költségvetésének megfelelő összeget motorra. Sárdagasztó és bokorugró barátaim figyelem!

Az Ebay aukciós portál kínálatában bukkant fel a csemege, Cyril Despres Dakar győztes KTM-je. A 2007-es 690 Rally jótékonysági árverésen szerepel, a befolyt pénzösszeg a Wings for Life alapítványt támogatja majd. A gép, amely Lisszabontól Dakarig elvitte a bajnokot egy speciális változat, részleteinek összesége tette alkalmassá az osztrák gyár termékét a diadalra.

Cyril 13 éves korától motorozik, 2000-ben tizenhatodikként debütált a Dakaron, majd 2005-ben az első győzelmét is megszerezte. Mivel idén a verseny terrorveszély miatt meghiúsult, ezért az utolsó Dakar Rally győztesnek még mindig Despres számít. Talán örökre.

Vitrinbe, vagy a sóskúti homokba is kiváló választás a kék KTM 690 Rally. Jelenleg 23050 EUR a kínált összeg, március harmincadikáig szabadon licitálhatnak – kivételes alkalom a technikatörtént egy pompás darabjának megszerzésére.