Hiperkamera - ránk vadásznak

2008.04.09. 00:06

A nagy-britanniai Norfolk városa kísérleti jelleggel bevezette a motoros gyorshajtókra specializált kamerarendszerét. A hagyományos berendezések hátránya, hogy szemből vagy féloldalról rögzítik az elhaladót, és pont ez az irány az, ahol a motorkerékpáron nincsen azonosító jelzés.

Az új berendezés négy irányban képes képet rögzíteni, így valamelyik szög biztosan látni engedi a rendszámot, megkönnyítve ezzel a közlekedésrendészet munkáját. A hír már most hatalmas vitákat gerjeszt az angliai motorostársadalomban, hisz más városok is érdeklődnek a rendszer után.

Amennyiben sikeres lesz a több irányban megfigyelni képes berendezés, bekövetkezhet, hogy a kontinensen is találkozunk vele. Hiába tagadnánk, éppen dinamizmusa miatt kedveljük sokan a motorozást, ami óhatatlanul magával hozza a kisebb-nagyobb sebességtúllépést. Önök szerint az ön- és közveszélyes gyorshajtókat megfékezné az újfajta kamera, vagy ismét csak az átlagmotoroson csattanna az ostor?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.