Rizi Amerikában gyűjtöget

2008.04.23. 08:30

Rizmayer Gábor begyűjtötte első AMA Superbike bajnoki pontjait az Egyesült Államokban. A Barber Motorsport Parkban rendezett hétvégén a Supersport 600-as kategóriájában remekelt a Team Suzuki Magyarország versenyzője.

A híresen kemény Supersport kategóriában szabadedzését bukással kezdte, ezek után tartalékmotorjával a 18. helyre kvalifikálta magát. Gyakorlatával ellentétben most sikerült kifejezetten jó rajtot vennie, ami után már nem lehetett kérdéses az eredményes folytatás. A mezőny eleje két bolyba állt össze, a másodikban motorozott Gábor. A futam végéig több pozícióval előrébb tudott lépni, és végül a három bajnoki pontot érő, 13. helyen hozta be Suzukiját.

Egészen az utolsó kanyarig Ben Bostrom, korábbi AMA Superbike bajnok dominált, ám ekkor fiatal csapattársa, Roger Hayden megelőzte, így a rutinos Bostrom előtt őt intették le elsőként. Hayden ezzel visszavágott Bostromnak, aki az első daytonai futamon csípte el orra elől a győzelmet.

A verseny után Rizi elégedetten nyilatkozott a 2008-as GSX-R-ről. Érzése szerint a gyári csapatok élmenőivel szinte lehetetlen felvennie a versenyt, de célja, hogy jobb edzéspozíciót elcsípve az első tíz közé kerüljön a következő futamokon.