Ismét az építések

2008.04.30. 09:00

Az amerikai autók és motorok rajongói idén még számíthatnak egy nagy dobásra: május 3-4. között második alkalommal elkezdődik Kelet-Európa legnagyobb custom bulija, Rod n’ Custom Show 2008. Az épített motorok, amerikai autók, valamint a hot rodok kultúráját összesen 12500 négyzetméteren mutatják be, a fele szabadtéri, a másik fele beltéri kiállítás. A budapesti Hungexpo csarnokában 28 nemzetközi hírű motorépítő cég és közel 100 autó sorakozik majd. A szabadban pedig V2 és amerikaiautó-találkozó zajlik majd különböző programok kíséretében.

A sokat vitatott és sokak által csodált Orange County Choppers motorjai először mutatkoznak be Magyarországon. Most lehetőség nyílik közelebbről is megszemlélni a megoldásokat, megvizsgálni a minőséget, hogy a tv-s hőzöngés közben mit is csavarnak össze a Teutulok Narancs-megyében. Szakmai szempontból sokkal érdekesebb az idei motorépítő Európa-bajnokság győztese, az Open Mind hazai bemutatkozása. Mellette olyan nevek mutatkoznak be, mint Fred Kodlin, Walz, Charley Gregoire, Luciano Andreoli.

A motorépítő-világbajnokság rendezője, az AMD hivatalos partneri szerződést kötött a magyar szervezőkkel, aminek eredményeként mostantól a Rod n’ Custom Show hivatalos elődöntője lesz a világbajnokságának. A versenyre nevező motorépítők egy, a sturgisi vb-re szóló 5000 eurós repülőjegyért küzdenek. A kiállításon az AMD tulajdonosa, Robin Bradley személyesen adja át a freestyle kategória első 3 helyezettjének az elismerő oklevelet. Külön díjazzák a magyar épített motorokat, és a közönség is szavazni fog a legszebb gépre.