VW motorkerékpár?

2008.05.17. 13:35


Ez már a vég, az agónia jele: a népautó nevet viselő német ipari óriás most a motoriparba nyúlna bele. A Volkswagen az osztrák motorgyártóval, a KTM-mel szövetkezik, hogy a számára új és ismeretlen piaci szegmensben megvesse lábát.

A korábbi kapcsolat eredményeként bemutatott KTM X-Bow sportkocsi a VW Group és mattighofeni gyár együttes projektje, hiszen a közös tervezésű ultrakönnyű autót egy Audi TT blokk hajtja. A szomszéd füvének legelése nem maradt egyoldalú: most a Volkswagen kalandozna a kétkerekűek világába. A tervek egy- és kéthengeres motorokról szólnak, ám a projekt keretében teret adnának a korábban többször zárolt GX-3 tanulmányautónak. Ennek ismertetőjegye az elöl kettő, hátul pedig egy kerék.Hogy a berögzült kategóriákban gondolkodó motorpiac torkán le lehet-e tolni a „népautót” mint márkanevet az nagyrészt marketingköltség kérdése, de tekintettel a luxuskocsik piacán döglődő VW Pheatonra remélem maguk sem gondolják komolyan, és mindenki marad a saját kaptafájánál.

Önnek kéne?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.