Már nem üres a nyereg

2008.07.01. 22:49

Most minden kiderül: a már előre kritizált bajor superbike bizonyíthat - A BMW Motorrad Motorsport Ruben Xaus-szal kötött megállapodást. Az S 1000 RR-t a katalán motoros fogja vezetni az a 2009-es Superbike Világbajnokságon. Xaus, aki jelenleg feleségével és lányával Andorrában él, 1998 óta indul a Superbike VB-n, azóta 34-szer lépett dobogóra és 10 győzelmet tudhat a magáénak.

Peter Müller, a BMW Motorrad fejlesztésért felelős igazgatóhelyettese így kommentálta Xaus szerződését: „Amióta bejelentettük, hogy 2009-ben indulunk a Superbike Világbajnokságon, sok spekuláció látott napvilágot, hogy ki fog majd a BMW nyergébe ülni. Ruben Xaus egy erős, harcias pilóta, tele fiatalos lelkesedéssel és versenyszenvedéllyel. Tökéletesen illik a filozófiánkhoz. Kimondott szándékunk, hogy győzzünk!”

Ruben Xaus is bizakodva nyilatkozott: „Nagy benyomást tett rám a csapat elkötelezettsége és versenyszenvedélye. Pont egy ilyen kihívásra volt szükségem – egy kivételes alkalom, hogy egy superbike projektben az első tollvonástól kezdve részt vehetek. Kezdetben persze nehéz lesz elérni a megszokott eredményeket egy teljesen új modellel, de a BMW-t egy nagyon jó motornak tartom, és biztos vagyok benne, hogy ettől a csapattól végig megkapom majd a maximális támogatást. Ez minden, amire szükségem van a sikerhez.

Ki merne a BMW-re fogadni?