Denevérmotor

2008.07.06. 23:17

A sok hihetetlen kütyü mellett, amiket a Denevérember előránt zsebéből, valószínűleg az örök fiatalság elixírjét is birtokolja, hisz a 69 éves figura nem öregszik, sőt, egyre stramabb formát mutat. 

A képregények kockájába született akcióhős időről-időre visszatér, évtizedek óta nem csak papíron, hanem filmvásznon is űzi Gotham City megrontóit. A karaktert megformálta már Michael Keaton, Val Kilmer, George Cloone is. A két hét múlva mozikba kerülő The Dark Knight című epizódban Christian Bale alakítja majd a szuperhőst. A vagány járműveket kedvelő filmbeli Bruce Wayne, vagyis Batman most sem nélkülözi majd a megdöbbentő közlekedési eszközöket, akárcsak rémisztő formájú autója, úgy motorja is megújult a filmpremierre.

A hétvégi silverstone-i Formula-1 futamon a Toyota csapat marketing-támogatásával mutatták be az új motort, a Batpodot, és a hatkerekű autót, a Batmobilt. A motor hajtásáról a húszcollos felnikbe épített blokkok gondoskodnak, mutatva ezzel, hogy századelőn már bemutatott koncepció nem tűnt el nyomtalanul.

A beépített fegyverek, az extrém üléspozíció és a megdöbbentő vázszerkezet állítólag valóban gördülőképes. Ha nem is a filmben látható mértékben, de valóban mozgásba hozta Jean-Pierre Goy kaszkadőr. A silverstone-i pályán Jarno Trulli és Timo Glock is pózoltak a nyeregben, de az igazi akcióért még várni kell két hetet: ugyan Batman már nem hordja az alsógatyáját kívül, de a látványos akciókért 69 éves fejjel sem megy majd a szomszédba.

Ki szeretné ha valóban láteznének ilyen motorok?