2008.07.13. 22:22

Az utolsó kultikussá vált motoros film az Easy Rider volt. Művészi érdemei és tartalma gusztus kérdése, azonban bizonyos, hogy a kanyaron túlra kinyomott első villa kultusza nagyban köszönhető Denis Hopper filmjének.

Az 1969-es premier előtt és után is számos olyan alkotás született, amelyben mozivásznon szerepel valamilyen motor. A rendezők már minden bőrt lehúztak a témáról, sőt, rengeteg negatív előitéletet adagoltak be a mozibajárók agyába.

A klasszikus B-kategóriás mozik szerelmese, Quentin Tarantino és barátja Larry Bishop jelentkezett ezúttal egy témába vágóalkotással. Tarantino perverz vonzódását a 70-es évekhez szinte mindenki ismeri, ám ezúttal producerként vett részt a Hell Ride forgatásában. Neve szinte garancia, hogy a kliséket markába köpve gyúrja meg újra. Szinte bizonyos, hogy a szokványos por-motorbőgés-balhé-ribancok négyszögön túl várhatunk valami zsigeri csavart is.

Bishop,  a B, C és D kategóriás filmek veteránja, múltjában olyan rettentő alkotásokkal, mint a Chrome and Hot Leather (1971). A Kill Bill forgatásán találta ki Michael Madsennel, hogy erre a „pokoli menetre” feltankolják a gépeket. A fegyveres-szerecsenes, nindzsás és bankrablós vonalból már csak egy ennyire blőd téma hiányozhatott Tarantinónak, ezért mögé állt az ötletnek.

A nézők maguk is meggyőződhetnek arról a „valós élethelyzetről”, amikor a „666’ers” nevű banda megöli a főhős Pistolero barátnőjét, aki egymaga indul el megtorolni ezt. A témában ott van a lehetőség egy kultikus és szórakoztató ponyva megszületésére, hisz a felsoroltakon túl, - finom csavarként - olyan színészek gurulnak a Hell Ride-ban, mint például a Szelíd Motorosok rendező-főszereplője Denis Hopper.

Jóvágású épített-bontott bobberekre és ol’style chopperekre biztosan számíthatunk a filmben, egy ilyen mozi nem múlhat el Z-kormány és majomkapaszkodó nélkül. Az ünnepélyes bemutató már rég, január 21.-én megtörtént a független filmek Sundance fesztiválján, ám az Egyesült Államokban is csak augusztus nyolcadikán kerül a mozikba a Hell Ride. Most végre az internetre került a film első trailere:

 

 

Megnézzük?