10 éve próbálnak győzni

2008.07.27. 23:24

Amikor 1998-ban a POLARIS beszállt a motoriparba, rengetegen szkeptikusan fogadták a hírt. A motorosszánjairól és quadjairól ismert gyártó nem saját nevét adta a projekthez, hanem asszociálva a klasszikus amerikai hengerelrendezésre, V, mint Victory (győzelem) néven kezdte forgalmazni cruiser és chopper motorjait. Az, hogy túlélték az első tíz évet, bizonyít valamit. Annak ellenére, hogy nálunk szinte ismeretlen a márka, mégis léteznek, sőt bemutatták 2009-es modelljeiket.

A Vegas, Kingpin, Hammer és 8-ball motorokon nem történtek radikális változások, elektrotechnikai és apró mechanikai finomításokat vezettek be. Ami szemmel is látszik, az a megváltozott festés, és a tankon szereplő új, monokróm Victory embléma.

Csúcsmodelljükben mutatták be a 106 köbhüvelykes, vagyis 1731 köbcentis, 92 lóerős blokkot. A 10 éves jubileum alkalmából száz darabos limitált szérával jelenik meg a Vision, amely nem csak festésében és díszítésében, hanem kényelmi, kommunikációs és szórakoztató-elektronikai alkatrészeivel tér majd el az alaptól.

A Victory folytatja együttmúködését a csicsa-custom klasszikus alakjaival, Arlen Nessel és fiával Coryval. Az ő nevükkel fémjelzett, aláírt modellek továbbra is kaphatók az amerikai gyártónál.