A finnek gyorsak terepen

2008.08.17. 22:36

Simo Kirssi a BMW Motorrad Motorsport versenyzője nehéz győzelmet aratott a Német Cross Country Bajnokság (GCC) ötödik futamán a Nürnberg melletti Mühlhausenben. Két órás párbajt folytatott a francia supercross-menővel, Cyrille Coulon-nal. A csatában végül Kirssi diadalmaskodott, megtartva ezzel vezető helyét bajnokságban.

Egy tökéletes rajt után Kirssi és csapattársa Bert Meyer vezettek, ám a francia Coulon leelőzte a fiatal szász versenyzőt, és ezzel feljött a második helyre. Simo szerencséjére a mühlhauseni pálya új szakaszába egy extrém, farönkös szakaszt építettek. A finn versenyző kamatoztathatta az Enduro Világbajnokságról frissen szerzett tapasztalatait, és az akadályokat igen látványosan, rutinnal vette. A táv felénél Kirssi már negyven másodpercre növelte előnyét a mezőnnyel szemben, de az utolsó körökben hibákat követett el. Francia riválisa lefaragta hátrányát, így végül csak 6 másodperccel később ért célba a finn versenyzőnél.

A győztes így nyilatkozott: “A rajt után csak azon dolgoztam, hogy elszakadjak a többiektől. Az első box-kiállás után elkövettem néhány apró hibát és még néhány pilóta lekörözésével is vesztettem időt. Mire észbe kaptam Cyrille a Yamahán igen közel került. A G 450 X végig remekül működött és a beállításaival sem volt gond.”

Berti Hauser, a BMW Motorrad Motorsport igazgatója végig nyomon követte a küzdelmet. Megkönnyebbült, amikor látta Simo sikerét. „Izgalmas finálé volt. Gratulálok Simonak és Cyrille Coulonnak is – elkápráztatták a közönséget. Kirssi győzelme a csapat érdeme, és egy szép születésnapi ajándék Simo fivérének Junonak, aki felkészítette a BMW-t a versenyre.

Az XCC Mühlhausen, XCProClass végeredménye:

1. Simo Kirssi, BMW Motorrad Motorsport, 22 kör 2. Cyrille Coulon, Yamaha, 22 kör 3. Ralf Scheidhauer, KTM, 22 kör 4. Marco Straubel, KTM, 21 kör 5. Andy Bolle, KTM, 21 kör 6. Bernd Eckenbach, BMW, 21 kör 7. Steffen Albrecht, Yamaha, 21 kör 8. Stefan Geyer, KTM, 21 kör 9. Arne Weidemann, Husaberg, 21 kör 10. Jörg haustein, KTM, 21 kör

GCC XCProClass tabella

1. Simo Kirssi, BMW Motorrad Motorsport, 115 pont 2. Cyrille Coulon, Yamaha, 110 3. Bert Meyer, BMW Motorrad Motorsport, 94 4. Marco Straubel, KTM, 76 5. Falko Karbautzki, KTM, 76 6. Steffen Albrecht, Yamaha, 75 7. Andy Boller, KTM, 71 8. Stefan Geyer, KTM, 68 9. Jörg Haustein, KTM 60 10. Gauthier Leclabart, Yamaha, 53