Motor segít az autón

2008.08.30. 08:59

Az Egyesült Királyság Automobil Association-je a szigetországbeli megfelelője a mi Autóklubunknak. A köztudatban leginkább AA rövidítéssel díszített sárga kisbuszaik és szervizeik alapján ismertek. Szolgáltatásuk része a tagok és a rászorultak lerobbant autóinak gyors javítása vagy elszállítása.

„Mivel a közúton jelentkező műszaki hibák 23 %-a lemerült akkumulátor, 18%-a gumiabroncshiba gondok miatt jelentkezik, ezért mérlegelni kellett egy új, hatékonyabb eszköz bevezetését.” – jelentette közleményében Edmund King, az AA elnöke. – „A legtöbb gond a reggeli csúcsra jellemző, amikor az autósok munkába indulnának. Ilyenkor a közúthálózatunk jelentősen túlterhelt, amit gyakran tovább fokoz egy mozgásképtelen jármű. A dugókban a mi szervizautóink is akadályozva vannak a gyors segítségnyújtásban. A megoldást a motoros szolgálat létrehozásában láttuk. Telefonos bejelentés alapján a központ eldöntheti, hogy milyen járművet küldjünk a helyszínre: gyakran elég a két kerék is.”

Honda Silverwing 600 és NT700VA Deauville motorok alkotják a flottát, amely egyelőre London, Birmingham, Manchester, Leeds és Glasgow térségében nyújt segítséget az autós szövetség tagjainak.