Még hegyesebb

2008.09.07. 11:47

Az elvhűség Mattighofenben kötelező. A “Ready to Race” az alap, a versenykészség meghatározza az összes KTM minőségét és tulajdonságait. A kéthengeres gépek szerelemeseinek érdemes megnézni az LC8 paletta 990 Supermoto R modelljét. WP futómű és a beépített anyagok minősége megmaradt, a jól kezelhető, fordulatszám-barát blokk ugyanazt hozza, ami a 2008-ban bemutatott 990 SM-ben annyira szerethető volt – mégis több, több mint egy sportgénekkel manipulált supermoto.

„R” mint racing – a csökkentett tömeg, a könnyűfém alkatrészek, a radiálisan beépített Brembo Monoblock fék mind támogatják a sportos felhasználást. Az újraszabott benzintartály ergonómiája is hozzásegít az üléspozícióhoz, ami az aktívabb, tizedmásodpercekre vadászó vezetéshez kell. A kapacitása ugyan csökkent, de a 190 kg alatti össztömeg sokakat kárpótolhat a kisebb hatótávolságért.

Eddig nem volt szokás Mattighofenben: a KTM háromszínű fényezést kapott. A fekete futóműelemek, a narancssárga térhálós váz és a fehér alapú idomok könnyen felismerhetővé teszik, hogy nem a mezei változat húzott el mellettünk. A KTM 990 Supermoto R premierje a milánói EICMA kiállításon lesz, a gyártás pedig a jövő év elején, 2009 februárjában indul be az ausztriai gyárban.