Kiélezett pengék

2008.09.16. 17:42

Hétről-hétre érkeznek az újdonságok, most a Honda villantotta meg a 2009-es sportcsillagait. A CBR 600 RR és a CBR 1000 RR új formában, új színekben jelenik meg.

A hatszázas 184 kilójával még mindig a kategória legkönnyebbje, újdonsága az ABS-CBS fékrendszer, ez garantálja a csoport eddigi legjobb fékhatását. A motort hangolták, nyolcezres percenkénti fordulat felett erősebb és 3,5%-al nyomatékosabb is lett. Papíron a lóerő nem változott, de kipufogógázok az újfajta titánium rendszerbe jutnak, a mérnökök ígérete szerint ez által még vehemensebb a Honda.

A CBR 1000 RR is integrált blokkolásgátlós féket kapott. 999 köbcentis motorja 175 lóerő teljesítményű, ezt 12000-es fordulaton adja le. A lényeg nem változott, a harcot csupán új színével vesz fel a Fireblade. A következő generáció megjelenése a 2010-es modellévre várható.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.