Corser Biaggi ellen, BMW az Aprilia ellen

2008.09.28. 16:37

A BMW Motorrad bejelentette, hogy az ausztrál Troy Corser fogja vezetni a vadonatúj BMW S 1000 RR-t a 2009-es Superbike Világbajnokságon. A kétszeres bajnok két évre írta alá szerződését, így vetett véget a régóta tartó találgatásoknak, hogy ki lesz a spanyol Ruben Xaus-hoz párja a BMW jövő évi WSBK debütálásán.

1996-ban nyert először Troy Corser. Történelmet írt, ő lett a Superbike legfiatalabb világbajnoka, majd később, 2005-ben duplázott. A két aranyérem mellett időközben egy ezüst és három bronzérmet is kiharcolt. Az ausztrál több mint háromszáz versenyen vett részt, százhuszonhatszor állt dobogón, és negyvenkettő pole pozíciójának köszönheti a „Mr Superpole” becenevet.

Peter Müller, a BMW Motorrad fejlesztésért és modellsorozatokért felelős elnökhelyettese a következőket nyilatkozta: „Troy-jal és Rubennel a lehető legjobb versenyzőket állítjuk rajthoz a Superbike VB-n. Senki sem tud vetekedni Troy versenytapasztalatával. Ez kiegészül Ruben lelkesedésével - ez a kombináció egy igazi „álomcsapat” – pont, amilyenről álmodoztunk.”

A friss BMW csapat konkurensei sem tétlenkednek: immár biztos, hogy a veterán olasz Max Biaggi az Aprilia Superbike csapatához szerződött. A szívbemarkolóan szép RSV4-et a római pilóta próbálja sikerre vinni, akinek ez egy igazi visszatérés, hisz négyből három GP-bajnoki címét a noalei gyár gépein szerezte.

„Biaggi a legjobb, akit csak kaphatunk, örülök, hogy ismét az Apriliát erősíti.” –nyilatkozta Leo Francesco Mercanti, a Piaggio Csoport termékfejlesztési vezetője. – „Ő hozta meg azokat a győzelmeket, amelyek igazán jelentőssé tették az Apriliát a versenysportban. A vágyunk az, hogy büszkeségünket, az RSV4-et ő vigye győzelemre – személye és sikerei számunkra csak fokozzák a kihívást.”