Latin érzelmű BMW

2008.10.24. 21:02

Pablo Gonzales de Chavesnek sem tetszettek azok a motorok, amelyeket készen, a boltban megvásárolhatunk. Sokáig nézelődött, a keresésben hozzácsapódott Carlos Beltran is. A BMW innovatív technikai megoldásai mindkettőjüknek tetszettek, de a gyári kivitel csupán arra volt elég, hogy inspirálja őket. Olyan alaposan belemélyedtek, hogy a végén egy működőképes, gyártásra érett prototípus került ki a kezeik közül: a BMW D1200R.

Új felfüggesztés, új váz és teljes egészében friss, egyedi forma. Pablo designja szenzorok adta mérési eredményeken alapul, egy eredeti R1200R-t hajtottak egy évig versenypályán és közúton. Az adatfeldolgozás után jött a komoly munka, szép lassan megszületett a D1200R. Szabadkézi, majd számítógépes rajzok alapján kialakult a forma. A CAD-es tervezés figyelembe vette a mérési eredményeket, majd a 3D-ben megformált elemeket fémből és karbonból készítették el. A váz alumínium, a felfüggesztés merészen innovatív. A lámpa LED-es, a fék peremre rögzített, a Buelltől származik.

Carlos Beltran mérnöki tudást adott Pablo terveihez - ketten együtt teremtették meg azt a vad és bátor BMW motort, amit sajnos Németországban eddig meg sem mertek álmodni.