Rejtett dicsőség

2008.12.10. 23:48

A Buellek formáját elfogadtuk, megszoktuk és egy kicsit meg is untuk. Japánban is így lehetett, hisz a Hide Motorcycles gondolkodás nélkül vágta szét a 2005-ös XB9S Lightningot.

Alig maradt eredeti alkatrész, sokáig kell kutakodni a fekete elemek között, hogy azt mondhassuk: ez gyári. Szokatlan megoldások és a múltban gyökerező formák – ez adja a Hide Glory varázsát, amely biztos, hogy a 2008-ban épített legszebb customok egyike.

Keveredik benne a low rider lapossága a café racerek íveivel, hiába keresnénk más szót, mert csak egy van: tökéletes. A Kawasaki városában működő Hide nem kezdő motorépítő műhely, lassan tizenöt éve vannak a szakmában, 2006-ban és 2007-ben megnyerték a Yokohama Hot Rod Custom Show-t, majd idén a második helyezést nyerték a New Order Chopper Show-n, Kobéban. A kezdetektől fogva Harley-Davidsonokat építenek át – stílusuk és sikeres munkájuk az egyik legelismertebb Japán custom műhellyé tette őket.

Figyeljék csak meg a rendszámtáblakeret és az olajhűtő házasságát - kedves olvasóink, szívesen vennének egy ilyen motort a garázsban, vagy inkább egy gyári motor áll közelebb a szívükhöz?