Harley furcsa szerepben

2008.12.14. 23:37

Láttunk már mindent? Sportmotorból chopper, enduróból pályagép, robogóból dragster – van még valami? Igen, volt még egy fekete folt a történelem olajszagú sarkában, ennek jótékony sötétje alatt épült meg az oldalkocsis terepmotor, aminek alapja a Harley-Davidson VRSC V-Rod.

Scott Whitney és Joe "Hauler" Desrosiers nem ma kezdték a terepezést: az egyik háromszoros nemzeti bajnoka az USA-nak, négyszeres győztese a Pikes Peak hegyi felfutónak, és több Dakaros szakaszgyőzelme is van, a másik pedig négyszeres Baja nyertes.

Versenyzésük évek óta szorosan összefonódott az oldalkocsis szakággal, természetes volt, hogy ezt a gépüket is három kerékkel építették és fejlesztik szezonról szezonra – csak a blokk a szokatlan. V-Rodból már épült dragster, de egy ilyen terepes sportmotor mindenkit meglep. Ezzel Whitney és Desrosiers kevéssé törődik, az előbbi gázt ad, a másik meg kihajol, ahogy csak tud.

Nézzék meg, hogyan győzik le az oldalkocsis fogat a hegyet, kedves olvasóink, kipróbálnák? 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.