Gáz ez a motor?

2008.12.16. 17:47

Amit még Magyarországon nem láthattunk: motort tankolni az LPG kútnál. Ha a kanadai Yugo-Tech cég fejlesztése sikeressé válik, akár hamarosan nálunk is találkozhatunk autós-motoros átalakító készleteikkel. Egyik termékük, amelyet a tulajdonos-főmérnök Joco Djurdjevic az ázsiai utcák kipufogógáz-mennyiségének a csökkentésére dolgozott ki, a kétütemű riksák és motorok számára gyártott CNG sűrített földgáz vagy LPG konverter.

Sequin elektronikus befecskendező gondoskodik az üzemanyag égéstérbe való eljuttatásáról. A rendszer három alumíniumtartályt használ, amelyek beépítése ugyan szembetűnő, de a Yugo-tech szerint az elhelyezés nem változtatja meg lényegesen a vehethetőséget. A motorválasztás nem véletlen: a Jawa 350 megegyezik az Ázsiában népszerű, Yezdi néven, Indiában gyártott géppel – számukra tökéletes lehet a rendszer.

Kedves olvasóink, önök szerint Magyarországon lenne piaca ilyen egy költséghatékony átépítőkészletnek? Szeretnék Jawa 350-nel olcsóbbá tenni a mindennapi közlekedést?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.