Indoausztria

2008.12.18. 11:39

Az indiai székhelyű Bajaj Auto az eredeti tervek szerint tovább növelte részesedését az osztrák KTM gyárban. Először 14,5% volt birtokukban, majd ezt növelték 20,9%-ra. A friss hírek szerint az ázsiaiak nem törődnek a válsággal, és nem léptek vissza a tovább vásárolgatástól – immár 25,86% a részesedésük. 

Számos rajongója a KTM-nek szomorúan sóhajt fel, ha az indiaiak terjeszkedését meghallja. Azonban szándékuk, hogy akár többségi tulajdont szerezzenek a mattighofeni székhelyű vállaltban, sokkal pozitívabb, mint ahogy elsőre hangzik. A befektetett pénz biztosítja a Gazdasági Világválság 2.0 túlélését, másrészt a megnyíló piacok a jövőre nézve is létbiztonságot szavatolnak. A Bajaj-dzsal közös projektjük, amelynek keretében 125-250 köbcentis motort fejlesztenek és gyártanak majd az ázsiai Pune városában, nem áll meg, sőt akár kiegészülhet KTM SUV és városi négykerekűk gyártásával is.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.