94 kilós sportmotor

2008.12.22. 20:04

A végső választ vártuk: hány kiló lesz a Tucson BT550 Superleggera? Sikerült, a francia tervezőbrigád elérte célját, a száz kiló alatti négyütemű sportmotor elkészült. Az eredmény 94 kg. Ez a tömeg tartalmazza az olajat az Aprilia által gyártott blokkban és a radiátor hűtővizét is. Amennyiben felkerülnek az eredetileg tervezett Strawber karbonfelnik, még 2,5 kilónyi fogyással számolhatunk.

A bejelentés szerint dolgoznak egy Bio-Tucsonon is, ami E85 hajtással és szénszál helyett organikus rostból készült idomokkal gurulhatna a versenypályára – hisz nem dísznek készítik. Terveik szerint E85 üzemanyaggal hajtva a mostani 70 lóerős benzines blokknál akár erősebb is lehet. A magyar származású designer Yann Bakonyi és a konstruktőr Jeff Robert mellett eltörpül a Superleggera. A mérettel ellentétben a teljesítmény / tömeg aránya kimagasló, 0,7:1-hez, ami egy tizeddel jobb a CBR600RR-nél.

Sajnos tesztvezetésre feliratkozni még sehol sem lehet, de ne csüggedjenek, a próbaút előtt mondják el: önök szeretnének vele motorozni?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.