Az első magyar VMAX2

2008.12.26. 14:10

Az utóbbi években kevés motor megjelenését kísérte olyan felfokozott médiavisszhang, mint az új Yamaha Vmaxét. Pletykák, féligazságok és találgatások előzték meg a nagy premiert. A technikai részleteken túl érdekessége az 1700-as motornak, hogy nem lehet hagyományos, bolti értékesítésben megvásárolni, kizárólag az interneten. Az egeret húzogatva rendelt Forgách Ákos is - hű maradt a Yamahához, hisz előző motorja egy R1-es sportgép volt.

A gépet december 20-án Harmati Árpád márkakereskedő adta át. Ákos már korábban kézhez kapta az egyedi váztakaró lemezt, amire a gyárban az ő kérésére a Dragon szót, a motor nevét gravírozták. Miután felkerült a motorra a postán érkezett alkatrész, megtörtént a rég várt pillanat, az új tulajdonos beindította az ország első Yamaha Vmaxát.

A képeket készítette: Mező János

Kedves olvasóink, önök szerint jó, hogy csak interneten rendelhető a VMAX?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.