Amcsi oroszlán

2008.12.26. 16:35

Ha nem is sokat, de késik a világ egyik legcsúfabb logójával díszített Roehr superbike értékesítése – október helyett márciusig kell várni azoknak, akik az 1250 köbcentis, kompresszoros motort megvennék. Walter Roehrich fejlesztő szerint ez a motor Európa és Amerika tudásának a legtökéletesebb elegye. A Revolution blokk a Harleytól érkezik, a váz szintén az Egyesült Államokban készül, ezt teszi teljessé a számos, az öreg kontinensen tevékenykedő beszállító neve: Öhlins, Brembo, Marchesini, Akrapovic.

A sportgép teljesíti az összes amerikai környezetvédelmi normát, ezért mind az ötven államban forgalmazható. A gyár Ebay boltjában interneten is rendelhető 49995 dollárért, vagyis mintegy 9,5 millió forintért. Tény és való, hogy a króm-molibdén és alumínium keverékéből készült bimetál váz, a Rotrex kompresszor és a technikai finomságok csábítóak, és az a tény, hogy ez a világ legjobb Harley customja, korántsem ér meg ennyi pénzt.

Kedves olvasóink, önök fizetnének 9,5 milliót egy alkatrészekből összelegózott kompresszoros sportmotorért, vagy inkább megépítenék saját maguk?