Choppert a polcra

2009.01.06. 14:14

Tudjuk, már elmúlt karácsony, de könnyű jó indokot találni ahhoz, hogy az ember könnyelműen vásárolgatni kezdjen. Tom Zimberoff könyve pont ilyen, alkotója, mint elismert sajtófotós mindent megtett, hogy a chopperépítés világát méltó módon megörökítse.

Mitch Bergeron, Roger Bourget, Chica, Jerry Covington, Matt Hotch, Cyril Huze, Pat Kennedy, Billy Lane, The Martin Bros, Russell Mitchell, Jim Nasi, Arlen Ness, Dave Perewitz, Bob Phillip, Harold Pontarelli, Ron Simms, Donnie Smith, Teutul család, Eddie Trotta és Paul Yaffe – velük és hasonlóan elismert építőkkel és munkáikkal foglalkozik az Art of the Chopper első és második kötete. Mindkét könyv sikeres, megjelenésük óta már több újrakiadást megéltek.

Számos kritikus kijelentette, hogy nem hiányozhatnak a motorkedvelők polcáról ezek a kötetek, hisz bennük van az, ami a kortárs amerikai motorépítés lényege: a legjobb építők és legszebb gépeik. Az Art of the Chopper 1. és 2. harminc-harminc dollárba, vagyis együtt tizenkétezer forintba kerülnek, plusz a postai szállítás költsége. 

Kedves olvasóink, önök szerint a magyar motorépítők közül kiket kellene könyvbe foglalni?