Anglojapán Olaszból

2009.01.18. 13:18

Roberto Totti nem tartozik a széles körben ismert motorépítők közé, ennek ellenére Alaszkától Ausztráliáig jegyzik munkáit . Épített már sportmotortól kezdve a chopperig mindent, átvágott Ducatit, Guzzit, Yamahát, BMW-t, Hondát, Triumphot és Harley-t, vagyis mindent, ami a keze ügyébe került – nem tartozik a merev és szűk látókörű mesterek közé.

A kopasz fejéről és állandó szivarozásáról felismerhető Totti most sem hazudtolta meg önmagát: fogott egy BSA vázat, és belecsavarta az izmosított Yamaha XS650 blokkot: így született a Yabsa 750.

A veterán váz és a youngtimer blokk a legmodernebb futóművet kapta meg. A vázat a cserélt hátsó lengővilla miatt a központi rugós taghoz igazították, elöl pedig fejre állított teleszkópot és 330-as tárcsáihoz Brembo fékeket kapott. A rozsdamentes acél és szénszál szemben áll az ósdi technikával, ebben a motorban mégis csodás egységgé áll össze, még a GPS sem zavaró.

Az angol, japán és olasz géneket hordozó café racer igazi Totti Motori építés – a filozófia, hogy elérhető árú motorokból és alkatrészekből épüljenek egyedi, esztétikus motorok, most is összejött, a Yabsa 750 pont ilyen.