Bokszer vadászgép

2009.01.30. 16:34

A nemzetközileg elismert motorépítők figyelme egyre inkább a japán és európai márkák felé fordul, gyakran törik meg izgalmas custom bike-okkal a Harley Davidsonok dominanciáját. Stellan Egeland, a svéd SE Service vezetője sem ismeretlen név a szakmában, olyan gépekkel szerzett érmeket, mint a világbajnoki harmadik Esok Lucius vagy az első helyezett, hengerenként négyszelepesre átépített retró salakmotor Hulster.

Idén Stellan eltávolodott a klasszikus chopper-bobber vonaltól, hisz a BMW R1200S blokkal hajtott Harrier egy igazi high tech szörny. Az agykormányzású motor egy vadászgépet idéz, könnyűfém és szénszál alkatrészek vannak mindenütt.

Az egyedi első felfüggesztés meghatározza a designt, a térhálós konstrukcióból kikandikáló egyetlen színt a két sárga Öhlins rugóstag jelenti– nem hagy kétséget, melyik országból is származik a sportos hangolású custom. A Harriert a stockholmi On Two Wheels motorkiállításon leplezték le.

A jelenlevők megdöbbenése hatalmas volt, az old school munkáiról megismert SE Service-től senki sem ezt várta. Aki beskatulyázta volna a skandinávokat a legendás choppereik miatt, felejtse el az előítéleteit, ez a BMW megmutatta, hogy nem csak hosszú villákban tudnak gondolni az unalmas téli éjszakákon.

Kedves olvasóink, egy szivacsos üléssel szívesen látnák garázsukban?