A suzukisok versenyszezonja

2009.02.23. 14:31

A Team Suzuki jó évet zárt tavaly: a német bajnokságban és az Egyesült Államokban megismert Rizmayer Gábor mellett Juhász Dávid is jeleskedett a 2008-as évben: a Suzuki GSX-R Európa Kupában és az Alpok-Adria mezőnyében is lette névjegyét.

Dávidnak sikerült valóban jó eredményeket felmutatnia, ilyen a GSX-R Európa Kupa doningtoni futamán megszerzett második hely. Idén csapatfőnöke Szabó Attila, kiemelt hangsúlyt fektet további fejlődésére. „Sokat várok Dávidtól, nagyon tehetségesnek tartom, megérett egy komoly nemzetközi szereplésre. Sajnos a gazdasági válság minket is elért, de a sikeres Alpok-Adria szereplés után szeretnénk Európa legkeményebb bajnokságaiban indítani. Szerencsére nagyon könnyű dolgozni vele, ezért hosszú távon tervezünk vele a Team Suzukinál.”

A 16 éves fiú a Superstock 1000-es kategóriában állhat rajthoz a teljes Alpok-Adria Bajnoki versenysorozatban. Dávid az elmúlt években mutatott teljesítménye alapján eséllyel pályázik a bajnoki címre. Nem csak külföldön, hanem idehaza is szurkolhatunk neki, hiszen az újonnan kiírt Magyar Bajnokságban is bemutatkozik