Hasonlíts Rossira!

2009.02.24. 11:58

Nem baj, ha nem vagy olyan gyors, mint Valentino Rossi, a kávézó előtt úgyis többet nyom a latban, hogy úgy nézz ki, mint ő. Ehhez most minden lehetőség adott: az angol GP Motorsports nem csak M1 replika festést, hanem komplett átalakítást ajánl a Yamaha YZF-R1-hez.

A blokkot superbike szintű izomkúrára fogták, és hozzányúltak a futóműhöz is: előre a GP-ből ismerős, Carlos Checa által használt villát, hátra pedig Öhlins TTX teleszkópot szereltek. A kipufogó egy speciális verseny-rendszer; a 16,5 hüvelykes, horribilis árú felnik a Dymagtól érkeztek. A motor ára 50 700 euró (15,5 millió forint), ami alig kevesebb a Ducati Desmosedici RR tavalyi 62 ezer eurós áránál.

Hogy ne csak a motor legyen olyan, mint Valeé, a rajongóknak érdemes az Aldo Drudi által tervezett bukósisakot is beszerezni. Ha kell, Rossi vigyorog majd a képen, de ha a megrendelő azt szeretné, akkor a saját édesanyja inti majd óvatosságra – a Dainese által birtokolt AGV oldalán ez is megoldható.

Az Italian Legendary Protection webcím március harmadik napján indul be, ott lépésről lépésre segítenek abban, hogy bárki megtervezze a GP-n megismert bukót; a megrendeléstől számítva mindössze nyolc hét a szállítási idő.