Magyarok szorongatták a világbajnokot

2009.02.26. 16:07

A látványos és izgalmas freestyle motorozás az egyik legsikeresebb hazai sportáh. Ugyan ismét Chris Pfeiffer a stunt riding világbajnoka, de a BMW F800R-en motorozó németet csak a két magyar, Herczeg Balázs és Angyal Zoltán tudta megszorongatni.

Február 22-én, vasárnap zajlott le a svájci Swiss-Moto 2009 kiállítás keretében megrendezett Indoor Streetbike Freestyle World Championship. A 16 versenyzőnek mindössze 50x15 métere volt arra, hogy 70 tonna aszfalttal takart területen bemutassa gyakorlatát. A világbajnok kiemelte a viadal magas színvonalát.

Saját szereplését megnehezítette a beteg, influenzás állapota. „Az egyik legnehezebb versenyem volt ez, de így igazán édes a győzelem” - nyilatkozta a verseny után. Az ezüst- és a bronzérmet megszerző magyaroknak gratulálunk, reméljük jövőre már kettejük között dől el a világbajnokság.

1. Chris Pfeiffer 136.5 pont

2. Herczeg Balázs 132.0 pont

3. Angyal Zoltán 129.5 pont

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.