A legkisebb Jawák

2009.03.02. 14:59

 

A cseh Abrex alig több mint tízéves, de a makettekkel foglalkozó cég rövid szakmai múltja ellenére egyre nagyobb ismertségre tesz szert a gyűjtők körében. Különlegességük, hogy tipikusan cseh termékekkel foglalkoznak, kínálatukban megtalálható a legtöbb veterán és mai Škoda is. Hétköznapi autók, katonai változatok vagy versenymodellek, 1:43, 1:72, 1:24 és 1:18 méretarányban: a közép-európai országokban sokan gyűjtik ezeket az apróságokat.

 

Hogy ne csak az autósok, hanem a motorozás szerelmesei is elégedettek legyenek, már kétkerekű makettek is készülnek: Jawa 50 Pioneer, Jawa 350 Automatic, Jawa 250 Enduro és Jawa 350 DOHC képviselik egyelőre a cseh gyártó termékeit, de a pozitív fogadtatásra való tekintettel további motorok is várhatóak, mint például a Jawa 500 OHC vagy a 350 Californian.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.