Krosszmotorok átnevelése

2009.03.05. 09:36

 

A spanyolországi székhelyű BeOn Automotive figyel a motorosok igényeire: az egyre népszerűbb ultrakönnyű, egyhengeres sportmotorok rajongóinak igazi csemegét kínál. A Project 450GP névre hallgató, saját fejlesztésű készletük 450 köbcentis krosszmotorokat tesz alkalmassá arra, hogy minimális munkával aszfaltra való pályagéppé változhassanak.

A videó forrása: Motociclismo.es

Kawasaki KXF 450, KTM SXF 450, Yamaha YZF 450, Honda CRF 450 és Suzuki RMZ 450 – ezek az off-road motorok azok, amelyek átestek a BeOn kúrán. A 4200 euróba, vagyis 1,3 millió forintba kerülő szett tartalmazza a 120-as rugóúttal bíró, 43 milliméteres USD Marzocchi villát, az átalakított hátsó rugós tagot, a 17-es versenyfelniket gumival, a radiális Brembo fékeket, a 320-as Sunstar tárcsát, a láncot és a hozzávaló fogaskerekeket, a digitális műszerpanelt valamint az idomokat.

A motorok tömege körülbelül 105 kg, az erős és pörgős egyhengeresek garantálják a kanyargás élményét. Kár, hogy a spanyolok csak a versenyzőkre gondoltak, több olyan forgalomba helyezhető enduro van, amelyet ereje és kialakítása alkalmassá tenne arra, hogy pillekönnyű sportmotorrá váljanak – ilyen a Husaberg új FE családja, vagy az aprócska V2-essel épített RXV is.

Kedves olvasóink, önök milyen motort építenének át legszívesebben?