Tesztgyőztes bukósisakok

2009.03.06. 13:05

 

Az olasz InMoto összehasonlító tesztjében nem született meglepetés: a legjobbnak az idehaza is kapható Nolan és Schuberth bukósisakok bizonyultak. A februári összehasonlító tesztben az új generációs, felnyitható sisakok versenyeztek. A Nolan N43 Air 9 pontot szerzett, ezzel fél ponttal utasította maga mögé a második helyezett Schuberth J1-t, ami az ezüstéremben holtversenyben osztozik a Shark Evoline modelljével.

A zsűri szerint a Nolan N43 Air igazi mindenes, erőssége a moduláris, variálható felépítés. Az InMoto szerint az olasz bukósisak tökéletes választás a sportos beállítottságú robogósok számára, illetve azoknak, akik egész évben, időjárástól függetlenül motorra ülnek, de csak egy sisakot szeretnének tartani. Az N43 Air komfortja mellett a szigorú európai normáknak is megfelel, megkapta a nyitott és zárt sisakokra vonatkozó homologizációt is - ugyanolyan biztonságos, mint zárt társai. Elismerően szóltak az N43 Air szellőzéséről, összeszerelési és anyagminőségéről, valamint kiváló ár-érték arányáról. 

A német Schuberth kivehető állvédővel rendelkezik, akárcsak a Nolan N43 Air. A J1 tökéletes kényelmet garantál viselőjének, csendes, és a felszereltsége is gazdag (beépített napellenző, torzításmentes plexi, több fokozatban állítható szellőzőrendszer).