Találkozunk a szigeten!

2009.03.22. 11:36

Kemény munka folyik a Donington Parkban: a Norton NRV588 Wankel-versenymotor a visszatérésre készül. 1993 óta nem volt példa arra, hogy FIM minősítésű viadalon rajthoz álljon a legendás brit márka. Idén ez megváltozik, tizenhat év után az Isle of Man TT 2009-en újra megmutatják, hogy mire is képes a bolygódugattyú.

Forrás: MCN

A videón Michael Dunlop gyári tesztpilóta próbálja az új beállításokat. A hátsó keréken 160 lóerőt teljesítő motor hangja hátborzongatóan gyönyörű, a helyszínen levő beavatottak három egész körön át élvezhették, mikor a kipufogó felfogatása lelazult – igazi angol motorkerékpár ez.

Az újra talpra állított Norton márka központja a Donington Parkban található, nekik házi pálya a világhírű aszfaltgyűrű. Stuart Garner cégtulajdonos felügyeletével itt zajlanak a felkészítő körök, már mindenki a május 30-án kezdődő man-szigeti versenyre koncentrál. „A több évtizede folyó Wankel fejlesztés most kell, hogy bizonyítson – Brian Crighton vezető mérnök és Stuart Tiller, a Spondon váz megalkotója tökéletes összhangban dolgozik.” - nyilatkozta Garner.

Hon Martin Quayle, Man-sziget turisztikai minisztere is elragadtatással nyilatkozott: „Szenzációs hír, hogy a Norton visszatér a versenyünkre. Történelmünk része ez a márka és a korábbi sportsikereik.”

A Norton Motorcycles információi szerint az NRV588-nak hamarosan elkészül az utcai változata is: ha jól szerepelnének a TT-n, csodás reklámot csapna a szokatlan, de hihetetlenül izgalmas bolygódugattyús sportmotornak.

Kedves olvasóink, Önök szerint sikerül a visszatérés?