Városon túlra is jó

2009.03.25. 11:52

A Piaggio a Liberty család után bemutatta a legnagyobb 2009-es robogóját, a Carnaby 300 ie-t. A nagy testű robogó stílusos, elegáns, de sportosságot is sugall. A krómkerettel díszített orrész a múltat idézi, ugyanúgy, mint a fényes keretben csillogó műszerek.

A modern hangulatot a befecskendezéses Quasar blokk adja, amelynek 300 köbcentije 23 Nm nyomaték leadására képes hatezres fordulaton. Teljesítménynek sincs híján a Carnaby: 22,5 lóerő szorult a négyszelepes, felülvezérelt blokkba.

A váltó „Twist-and-go” CVT, ez a fokozatmentes automata továbbítja az erőt a 130/70-es hátsó gumi felé. Előre 110/70-es abroncs jutott, ezt lassítja a kétdugattyús féknyereg. A nagy szilárdságú váz acélcsövekből készült, a jó úttartást a 35 mm-s első villa biztosítja, aminek munkáját hátul teleszkóppár segíti.

A száraz tömeg 165 kg, de ezt egy picit hizlalhatjuk a gyári tartozékok segítségével: ponyva, riasztó, lábzsák, szélvédő és csomagtartódoboz is kapható a kék, fekete, szürke és fehér színekben választható Piaggio Carnaby-hoz.