Talma második motort kap

2009.03.31. 17:47

A 250-es motor piros-fehér-zöld színben

Folytatódik a Talmácsi-teleregény, a Gresham-palota kristálycsillárjai alatt új epizóddal gazdagodott a kacifántos sporttörténet: mégsem kell egy motorral versenyeznie a korábbi világbajnoknak.

14-es helyett a 28-as lesz most a szerencseszám

Annak ellenére, hogy magyar szponzorok visszavonulót fújtak, a Balatonring nevű csapatnak sikerült egy pótmotort összekalapoznia. A Sedesa, a Grupo Milton, és a Logistic Land (vagyis a versenypálya építtetői) 2,5 millió euróval támogatják Gábort, aki idén — mint arról korábban is beszámoltunk — a 250-esek között indul majd.

A versenyző és aki mögött áll: Jorge Aspar Martinez

Az első két futamon nem árt észen lennie Gábornak, hisz csak a harmadikra érkezik meg a kettes számú motor. A csapat mögött az Aspar Team áll, Talma korábbi alkalmazói a készülő, ám az idei szezonból már kihullott sávolyi GP pálya apropójából új brigádot hoztak létre; hangsúlyozták, ez egy magyar csapat.

Brembo fékek és Öhlins versenyvilla a motoron

A bevált márka marad, talán ismét sikerre viheti Gábor az Apriliát. Saját elmondása szerint az első öt hely valamelyikére várja magát. Bízik benne, hogy Katarban és Japánban jól szerepel, és megnyugvást neki jelent a jerezi versenyhétvégére érkező pótgép. A kategóriában hatan indulnak Apriliával, ebből Jerez után Talma lesz a negyedik, akinek két motorja van.

A győzelem kabalája?

A gép száz kilogramm, körülbelül száztíz lóerős. A robbanékony kétkerekű vezetését kipörgésgátló segíti. A költségvetésükről Aspar úr, a csapat tulajdonosa elmondta, hogy egy gép elindítása és szezonnyi üzemeltetése mintegy 700 ezer euró, de két motornál kedvezőbben oszlanak meg a költségek, 1,15 millióból, vagyis 350 millió forintból megvan a pár.

Talma világa a versenypálya

Gábor megmutatta a Balatonring sziluettjét viselő motorját, és feszes bőrruhájában a sajtótájékoztatót is végigülte. Az overallhoz ugyan kevéssé passzolt a Gresham-palota szecessziós díszítése, azért reméljük, a dobogón gyakran láthatjuk majd benne. Folytatódjon végre a Talmácsi-teleregény a versenypályán!

Első leszek, mutatja Gábor

Kedves olvasóink, önök szerint jó eséllyel indul Gábor a 2009-es világbajnoki címért?