Hibrid motor kompresszorral

2009.04.01. 21:45

Össze lehet keverni a hatvanas évek café racer stílusát a huszonegyedik század technikájával? Tim Cameron designer szerint igen, sőt érdemes is: CAF-E koncepciója egy sportos utcai hibrid motor képét mutatja.

A Toyota által használt HSD (Hybrid Synergy Drive) rendszerhez hasonlít a kéthengeres soros benzinmotor és az elektromotor közreműködése. A hajtást kardán viszi hátra, a motor hatásfokát egy elektromos kompresszor hivatott javítani. Az lábak pihenhetnek: a megfelelő áttételért számítógéppel kontrollált CVT váltó felel. A villanymotort lítium-ion akkumulátorok táplálják, amelynek folyamatos töltése menet közben is biztosított.

Tény, hogy Cameron terve elrugaszkodottnak tűnik, de legutóbbi alkotása is megvalósult – talán ez sem marad csupán jól sikerült vázlatrajz?

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalbike, és ettől mi éhen halunk.

A TB olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TB-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.